Med bagrem

60.00kn

Med od bagrema je izrazito svijetle žućkaste boje, vrlo blagog mirisa i okusa. Bagrem cvjeta početkom mjeseca svibnja i zbog svojih kvaliteta se svrstava među najcjenjenije sorte prirodnog meda.

Kategorija:

Zbog male količine peludnih zrnaca vrlo su male mogućnosti alergijske reakcije. Bagremov med vrlo sporo kristalizira tako da mjesecima može ostati u početnoj tekućoj formi. Najveća prednost bagremovog meda je ta što se bagrem ne zaprašuje pesticidima a u punom cvatu njegov miris obuzima pčele u toj mjeri da samo njega i sakupljaju, izbjegavajući tako druge biljke čime se postiže vrhunska čistoća nektara bagrema.

Mnogi ljudi koji inače ne vole med mogu jesti bagremov med jer je njegov okus nenametljiv i vrlo ugodan. Ovaj tip meda ima najniži glikemijski indeks što znači da energija koju oslobađa konzumacijom nije toliko nagla kao kod ostalih vrsta meda čime ne dolazi do intenzivnog otpuštanja inzulina iz gušterače.

Vrlo je učinkovit kod nesanice, umiruje previše nadraženi živčani sustav i otklanja posljedice nagomilanog stresa, prehlade, iscrpljenosti organizma i umirenje, te kod poteškoća u probavnom sustavu radi čega je preporučljivo koristiti ga uz čaj od kamilice čime se taj efekt dodatno izražen. Također je preporučljivo uzimanje navečer prije spavanja.