Dani meda „Zlatna pčela“ u Topuskom

Dani meda „Zlatna pčela“ u Topuskom

Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, Top-Terme d.o.o. i Turistička zajednica Općine Topusko pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije g. Ive Žinića, organizirali su 17. Dane meda „Zlatna pčela“ i 12. Županijsko ocjenjivanje meda uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme te stručno-znanstveni skup 18. i 19. veljače 2017. godine u Top-Termama u Topuskom.

Među brojnim posjetiteljima veliki broj bio je Novljana, a na pčelarskoj izložbi svoje proizvode izlagali su pčelari Damir Bukvić i Mile Komljenović. Ostali izlagači u svojoj bogatoj ponudi izložili su raznolike pčelinje proizvode i opremu.

U subotu od 10:00 do 18:00 sati održao se stručno-znanstveni skup na kojemu su stručni predavači održali niz vrlo zanimljivih predavanja.

Svečanu večeru s početkom u 19:00 sati otvorili su pozdravnim govorom predsjednik Zajednice udruge pčelara Slavko Kaurić te zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević te su ujedno uručili diplome i nagrade pčelarima. Nakon dodjele nagrada uslijedili su večera i druženje u veselom ozračju uz nastup grupe „Vivaro band“.

Od ukupno 76 prijavljenih uzoraka za ocjenjivanje, novljanskim pčelarima pripalo je čak 19 odličja, a od toga 5 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih.

Zlatna odličja:

Damir Bukvić – medljikovac
Mile Komljenović – medljikovac
Milan Kovačić – kestenov med
Željko Đurić – med od metvice
Damir Kos – med od amorfe

Srebrna odličja:

Damir Bukvić – cvjetni med i med od amorfe
Željko Đurić – bagremov med
Marijan Dodigović – bagremov med i med od kestena
Milan Kovačić – bagremov med
Mile Ličanin – kestenov med
Vlado Ličanin – kestenov med

Brončana odličja:

Damir Kos – bagremov med i med od metvice
Milan Mesić – med od metvice
Mile Komljenović – bagremov med
Vlado Ličanin – med od amorfe
Joso Pavlović – livadni med

U nedjelju prijepodne također su još održana stručna predavanja nakon čega je manifestacija završila.

Udruga je iznimno zadovoljna postignutim uspjesima svojih članova te se ujedno zahvaljuje organizatorima, stručnim predavačima, uslužnom osoblju Top-Terma, dragim kolegama pčelarima kao i svim posjetiteljima „Zlatne pčele“. Djelić atmosfere pogledajte na fotografijama!

Zlatna pčela Topusko 2017

Topusko Izlozba Meda Pcelarska Udruga Metvica 1
Topusko Izlozba Meda Pcelarska Udruga Metvica 2
Topusko Izlozba Meda Pcelarska Udruga Metvica 5
Topusko Izlozba Meda Pcelarska Udruga Metvica 6

Poveznica na članak